Idag var det 160 personer som hade samlats vid Högskolecentrum i Ljungby för ett frukostseminarium kring ungt entreprenörskap. De inbjudna bestod av gymnasieelever som driver UF-företag och företag från näringslivet i Ljungby. Frukostseminariumet inleddes med en föreläsning från Gert-Eric Lindqvist som är VD på NIBE. Det var intressant att få höra Gert-Erics resa med NIBE, hur det lilla bolaget från Markaryd har blivit ett publikt bolag som agerar på en global nivå.

Min föreläsning handlade om min relation till företagande under min uppväxt. Företagare var något som jag uppfattade som utom min räckvidd, det fanns inte på min karta att jag skulle kunna bli en företagare. I mitt huvud när jag växte upp var företagare kostymklädda, allvarliga män som hade svar på allt. I min mentala bild av företagaren behövde han ingen hjälp, han besatt en enorm kompetens och kunde klara av allt själv. Detta förändrades när jag kom i kontakt med  företagare och förstod hur skev min bild av företagaren var. Idag är jag företagare och jag tar varje chans jag får att föreläsa för ungdomar, för att visa att driva företag är ett alternativ till anställning. Idag träffade jag över 70 olika UF-företag där flera hade en bärande affärsidé, det gäller att få dessa unga företagare att våga chansa och stötta dem.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *